1000 TL VE ÜZERİ TÜM ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

1998 - Bursa Valiliği Tarihi Vilayet Binası Altın Hatıra Madalyonu **ÇOK ÇOK NADİR** - ÇİL TCH1473 #3368

89.250,00 TL
YIL   1988
 NOMİNAL DEĞER  200.000 TL
 METAL  22 Ayar Altın
 ÇAP  22 mm
 AĞIRLIK  7.216 gr
 BASKI TİPİ  Özel
 KENAR  TIRTILLI
 SATIŞ ADEDİ
YURT İÇİ
YURT DIŞI
 
500
...
 KONDİSYONU ÇİL 

 Sitemiz siz değerli müşterilerimize ürünlerde %100 orijinallık garantisi ve %100 satış sonrası destek garantisi vermektedir. Titizlikle ekspertiz edilip resimdeki ürün faturasıyla birlikte gönderilmektedir.

Ürünlerimiz aynı gün veya ertesi gün kargo edilir.
Sitemizden yapmış olduğunuz alışverişlerde herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda ürünlerimiz bizim tarafımızdan garantilidir.
Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz...

Hz. Muhammed (s.a.v.), Yüce Allah tarafından, insanları doğruyola iletmek amacıyla gönderilmiş olan son peygamberdir. Kutsal kitabımız dason İlahî kitaptır. Kur’an, Peygamberimize vahiy yoluyla 610 yılının ramazanayının Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlamıştır.Peygamberimize ilk vahiy, kırk yaşındayken ve Nur Dağı’ndaki Hira Mağarası’nda gelmiştir. İlk indirilen ayetler Alak suresinde yer almaktadır. Kur’an-ı Kerim, 610– 632 yıllan arasında, yaklaşık olarak yirmi üç yıllık sürede, bölümler hâlindeindirilerek tamamlanmıştır.

Kur’an-ı Kerim’in Mekke’de inenayetlerinde genellikle Allah’ın varlığı, birliği ve inanç esasları üzerindedurulmuştur. Medine’de inen ayetler ise daha çok, toplumsal sorunlar veinsanlar arası ilişkileri düzenlemeye yönelik ilkeler getirmiştir.


Hz. Muhammed. Allah tarafındankendisine indirilen ayet ve surelerin yazılmasına, korunmasına büyük önemvermiştir. Bunun için de Kur’an ayetlerini yazmaları için bazı kimseleri vahiykâtibi olarak görevlendirmiştir. Kur’an ayetleri hem Peygamberimiz hem de vahiykâtipleri ve diğer bazı sahabeler tarafından ezberlenmiştir. Böylece kutsalkitabımız günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelmiştir. Kur’an-ı KerimHz. Muhammed vefat etmeden önce tamamlanmış ancak kitap hâlinegetirilememiştir.Hz.Ebu Bekir, Hz. Ömer ve diğer bazı sahabelerin deteşvikiyle Kur’an ayet ve surelerini kitap hâline getirmek için bir komisyonkurmuştur. Vahiy kâtiplerinden biri olan ve Kur’an’ı ezbere bilen Zeyd bin Sabit’i de bu komisyonun başkanlığınagetirmiştir.

Hz. Ali’nin de onayıyla Kur’anayet ve surelerini Peygamber Efendimizin öğrettiği şekilde sıralayarak ikikapak arasında toplamış ve bir kitap hâline getirmiştir. Kitap haline getirilenbu ilk Kur’an nüshasına Mushaf denilmiştir.Hz. Ebu Bekir zamanında hazırlananMushaf’a uygun olarak yazılan yeni Kur’an nüshaları;Mekke, Basra, Küfe, Şamgibi belli başlıbüyükşehirlere gönderilmiştir.


ConnectProf © tarafından yayınlanmıştır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.