1000 TL VE ÜZERİ TÜM ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

2019 - Doğu Roma İmparatorluğu Altın Anadolu Medeniyetleri Serisi No9 - *Sertifikalı* ÇİL TCH1327 #277

7.340,00 TL
YIL   2019
 NOMİNAL DEĞER  100 Türk Lirası
 METAL  22 Ayar Altın
 ÇAP  -
 AĞIRLIK  1.50 gr
 BASKI TİPİ  Proof
 KENAR  TIRTILLI
 SATIŞ ADEDİ
YURT İÇİ
YURT DIŞI
 
 KONDİSYONU ÇİL 

 Sitemiz siz değerli müşterilerimize ürünlerde %100 orijinallık garantisi ve %100 satış sonrası destek garantisi vermektedir. Titizlikle ekspertiz edilip resimdeki ürün faturasıyla birlikte gönderilmektedir.

Ürünlerimiz aynı gün veya ertesi gün kargo edilir.
Sitemizden yapmış olduğunuz alışverişlerde herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda ürünlerimiz bizim tarafımızdan garantilidir.
Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz...

Hz. Muhammed (s.a.v.), Yüce Allah tarafından, insanları doğru yola iletmek amacıyla gönderilmiş olan son peygamberdir. Kutsal kitabımız da son İlahî kitaptır. Kur’an, Peygamberimize vahiy yoluyla 610 yılının ramazan ayının Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlamıştır. Peygamberimize ilk vahiy, kırk yaşındayken ve Nur Dağı’ndaki Hira Mağarası’nda gelmiştir. İlk indirilen ayetler Alak suresinde yer almaktadır. Kur’an-ı Kerim, 610 – 632 yıllan arasında, yaklaşık olarak yirmi üç yıllık sürede, bölümler hâlinde indirilerek tamamlanmıştır.

Kur’an-ı Kerim’in Mekke’de inen ayetlerinde genellikle Allah’ın varlığı, birliği ve inanç esasları üzerinde durulmuştur. Medine’de inen ayetler ise daha çok, toplumsal sorunlar ve insanlar arası ilişkileri düzenlemeye yönelik ilkeler getirmiştir.

Hz. Muhammed. Allah tarafından kendisine indirilen ayet ve surelerin yazılmasına, korunmasına büyük önem vermiştir. Bunun için de Kur’an ayetlerini yazmaları için bazı kimseleri vahiy kâtibi olarak görevlendirmiştir. Kur’an ayetleri hem Peygamberimiz hem de vahiy kâtipleri ve diğer bazı sahabeler tarafından ezberlenmiştir. Böylece kutsal kitabımız günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelmiştir. Kur’an-ı Kerim Hz. Muhammed vefat etmeden önce tamamlanmış ancak kitap hâline getirilememiştir.Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer ve diğer bazı sahabelerin de teşvikiyle Kur’an ayet ve surelerini kitap hâline getirmek için bir komisyon kurmuştur. Vahiy kâtiplerinden biri olan ve Kur’an’ı ezbere bilen Zeyd bin Sabit’i de bu komisyonun başkanlığına getirmiştir.

Hz. Ali’nin de onayıyla Kur’an ayet ve surelerini Peygamber Efendimizin öğrettiği şekilde sıralayarak iki kapak arasında toplamış ve bir kitap hâline getirmiştir. Kitap haline getirilen bu ilk Kur’an nüshasına Mushaf denilmiştir.Hz. Ebu Bekir zamanında hazırlanan Mushaf’a uygun olarak yazılan yeni Kur’an nüshaları;Mekke, Basra, Küfe, Şamgibi belli başlı büyükşehirlere gönderilmiştir.

ConnectProf © tarafından yayınlanmıştır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.